Concert 6 - 24 de setembre a les 20h. Esglèsia Parroquial de Santanyí.

JÜRGEN ESSL (orgue)
PABLO MIELGO (director)
Orquestra Simfònica de les Illes Balears

JÜRGEN ESSL (orgue)

Jose Antonio Domene

Jürgen Essl és un dels més importants organistes i compositors de l'escena musical europea d'avui. Actua regularment en els llocs més prestigiosos de tot el món, incloent llocs com la catedral de Notre Dame de París, Kölner Dom, Auditori Nacional de Madrid, Sala Smetana de Praga, Konzerthaus de Viena, Filharmònica de Moscou, així com Amsterdam, Lisboa, Milà, Tel Aviv, Tòquio, Taipei, Mèxic i els EUA.
Com a compositor, els seus motets i oratoris han estat interpretats per cors com el Darmstädter Kantorei, Würzburger Domchor i l'Escolania de la catedral de Ratisbona.
Essl va estudiar orgue a Alemanya i França, amb Ludger Lohmann i Francis Chapelet i va completar posteriorment els seus estudis a Viena amb Michael Radulescu. És professor a la Hochschule für Musik und Darstellende Kunst Stuttgart des de l'any 2003. També ha estat professor d'orgue a la Musikhochschule Lübeck i organista a l'església del castell de Sigmaringen. És cofundador de l'Acadèmia Internacional d'Estiu de Música - ISAM a Ochsenhausen, Alemanya.
...«Em va impressionar fortament l'estil distintiu i llenguatge compositiu d'Essl i valor la seva forta i lúcida sensació d'estructura»...
Arvo Pärt

PABLO MIELGO (director)

Jose Antonio Domene

Madrileny de naixement, es va formar al Conservatori Superior de Música de Madrid, a l'Escola Reina Sofía i a la Guidhall School de Londres. És el director titular de l'Orquestra Simfònica de les Illes Balears des del 2014. Dirigeix amb regularitat a Europa, els Estats Units, Llatinoamèrica i l'Orient Mitjà, on ha dirigit orquestres com la Qatar Philharmonic Orquestra, l'Orquestra Simfònica Simón Bolívar de Veneçuela, o l'Orquestra de l'Arena de Verona. Així mateix dirigeix amb regularitat artistes mundialment rellevants com Juan Diego Flórez, les germanes Labèque, Pierre-Laurent Aimard, Julian Rachlin o Radovan Vlatkovic, entre d'altres.
És el codirector artístic de l'Acadèmia Filharmònica de Medellín i el director artístic i musical de la Fundació Saludarte.ORQUESTRA SIMFÒNICA DE LES ILLES BALEARS

Jose Antonio Domene

L'Orquestra Simfònica de les Illes Balears va ser creada l'any 1988 sota la institució denominada Fundació Pública de les Balears per a la Música, que incloïa el Govern Balear, l'Ajuntament de Palma i el Consell de Mallorca.
Si bé la història del simfonisme a les Illes Balears data dels anys 40, la formació de l'orquestra tal com avui dia es coneix es deu al mestre Luís Remartínez, que va ser el seu primer director titular. Després l'han seguit els mestres següents: Philippe Bender, Salvador Brotons, Geoffrey Simon, Edmon Colomer i Josep Vicent. Actualment el mestre Pablo Mielgo n'és el director titular.
L'Orquestra desenvolupa la seva temporada regular a l'Auditòrium de Palma, així com a les temporades d'òpera al Teatre Principal de Palma i al Teatre de Maó, a més de diverses actuacions a altres indrets de les Illes.
L'Orquestra ha acompanyat solistes de rellevància internacional com Juan Diego Flórez, Kiri Te Kanawa, Teresa Berganza, Joaquín Achúcarro, Piotr Anderszewski, María Bayo, Simón Orfila, Joan Pons, Kate Lindsey, Michel Camilo, Radovan Vlatkovic, Katia i Marielle Labèque. Actualment té Julian Rachlin com a artista internacional en residència i com a artista balear el jove violinista Francisco Fullana.
L'OSIB ha fet nombroses gires i la seva presència ha destacat en sales importants com la de Radio France de París o el Musikverein de Viena.